Alter Eko - Ján Lalka s Martinom Klubalom o hackovaní chytrých áut

23. 3. 2016 - Surveilligence / Articles

Světoví výrobci automobilů usilovně pracují na výrobě chytrých automobilů. Bezpečnost je ovšem na druhé koleji a řeší se až v případě, když se objeví nějaký problém. Na rádiu Zet to v pořadu Alter Eko řekl bezpečnostní konzultant ze společnosti AEC Martin Klubal. Podle něj není možné se spoléhat na to, že automobil připojený k internetu, opatřený IP adresou nikdo neuvidí. Řešení bezpečnosti je důležité, protože hackeři se v budoucnu na hackování automobilů podle M. Klubala zaměří.

„Není možné se spoléhat na to, že někdo neuvidí IP adresu vozu nebo ji nebude schopen zjistit. Je zapotřebí zavést šifrovanou komunikaci mezi automobilem a samotným operátorem. Nadále je důležité vyžadovat autentizaci. Jde o to, aby s vozem mohl komunikovat pouze člověk, který má k tomu oprávnění a nemohl do toho vstupovat třetí subjekt, jako je například útočník,“ řekl M. Klubal.

Automobily přestávají mít svou původní funkci, tedy dostat člověka z bodu A do bodu B. Čím dál více se automobilky začínají zaměřovat na komfort spojený se zábavou. Uvnitř vozů jsou nainstalována audiovizuální centra, která člověka ještě více propojí se svým automobilem. Každá novinka s sebou ale přináší rizika. Už nyní jsou automobily přehlceny elektronikou. „Nejsem toho zastáncem. Je to dané také tím, že už jsem měl jedno auto, které bylo přeplněné elektronikou. Dveře jste otevírali pomocí tlačítka. Pokud se vám vybila baterie, tak jste dveře neotevřeli,“ uvedl M. Klubal.

Toto riziko je ale pouze malicherným vrcholem ledovce. Hrozbou jsou spíše útočníci, kteří se na váš automobil připojí prostřednictvím internetu. Ti navíc mohou své útoky díky napojení na internet vést odkudkoli ze světa. „Automobily jsou běžně připojeny do GSM sítě. Nemají tedy IP adresu, která je výjimečným identifikátorem. Ta zranitelnost a možnost jejich napadení není z toho důvodu tak vysoká. Útočník by musel nejprve zaútočit přes mobilního operátora, a teprve poté se dostat k vašemu automobilu,“ sdělil M. Klubal na rádiu Zet.
Z toho důvodu je podle něj důležité, aby výrobci automobilů brali v potaz rizika, jež vyplývají z připojení k internetu. Bezpečnostní opatření musí být z toho důvodu na prvním místě.

Celú diskusiu na túto tému medzi Jánom Lalkom a Martinom Klubalom si môžete vypočuť na Rádiu ZET.

surveilligence-225-web-450x350px-g-imgs-fingerprint-f0e5fcca7bc0c622a0b382d8dc57c9b8